dilluns, 20 d’octubre del 2014

CAMINADA PEL RIU LLOBREGAT

Dins del marc de les II Jornades d’Ecologia i Cooperació de Sant Feliu, ahir es va fer la caminada guiada pel riu Llobregat a càrrec d’Amics de la Natura.
Al llarg de la caminada per la vora del riu vam poder observar diverses espècies d’aus com el martinet blanc, el corb marí, la garsa reial i l’ànec coll verd. 


Una vegada arribats als aiguamolls de Molins de Rei  vam poder veure uns quants exemplars de tortugues de rierol prenent el sol. També es podia veure el que és un bosc de ribera amb espècies arbòries com xops i tamarius i plantes com el canyís i la boga que permeten la nidificació d’un munt d’espècies d’ocells, millorant així la biodiversitat de la zona.


Al llarg de la caminada vam anar parlant del deteriorament que ha patit el riu amb totes les obres d’infraestructures viàries i canalització i preguntant-nos per què, com s’ha fet als aiguamolls, no s’han repoblat les voreres del riu amb vegetació de ribera.


D’altra banda, afegir que aquest dijous dia 23 a les 19,30 h al Centre Cívic Mas Lluí tindrà lloc l’última de les activitats de les Jornades amb una xerrada molt interessant a càrrec de Delta Viu que porta per títol “El Delta del Llobregat tan excepcional com desconegut” on com sempre us esperem a tothom.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada