dissabte, 25 d’octubre del 2014

PEL DRET A PROTESTAR

Desobediència civil no violenta, amb aquesta idea és amb la que han lluitat moltíssimes persones contra el Pla Caufec, un projecte urbanístic especulatiu dins l’àmbit municipal d’Esplugues.
Aquestes protestes s’han allargat més de deu anys, amb el suport de moltes entitats i associacions veïnals.

Avui nou persones estan acusades de delictes d’atemptat a l’autoritat, de desordres públics i faltes de desobediència, per unes accions que van ocórrer fa set i cinc anys respectivament.

La primera d’aquestes accions té lloc el 6 d’octubre del 2007, una manifestació de caràcter festiu i amb la participació de més d’un miler d’assistents que acaba als terrenys afectats pel Pla Caufec, entrant allà on les màquines havien començat a foradar la muntanya. Mossos d’esquadra i Policies Locals que acompanyaven la manifestació no van identificar ni detenir ningú.


La segona acció és el 19 de març del 2009, una convocatòria en la que es concentren unes 300 persones davant l’Ajuntament d’Esplugues arran de l’entrada a presó d’una persona per una protesta anterior contra aquest Pla. Aquell dia el ple municipal debatia una moció de suport a aquesta persona. El tancament de l’accés a l’Ajuntament per part de la Policia Local provoca escenes de tensió. No obstant, tampoc es realitzen identificacions ni detencions.


La petició fiscal per tots dos processos puja a un total de 27 anys i 6 mesos de presó, penes multa de 600 dies, substituïbles per 11.300€, i indemnitzacions de 5.670€. Ambdós judicis són penals i acusen a les mateixes persones suposant així  que cinc d’aquestes persones poden ingressar a presó.

“Casualment” quan tot just es reactiva el Pla Caufec comencen els judicis. Amb aixó l’administració pretén desmobilitzar, mitjançant la por, qualsevol besllum de resistència contra l’especulació d’aquest projecte.

Per tot el que s’ha exposat, des de la nostra associació donem tot el suport als encausats, escollits a dit, i animem a tothom a participar a les concentracions de suport que es duran a terme els propers dies 27, 28 i 29 d’octubre a les 9 h a la Ciutat de la Justícia de Barcelona i a les 19 h davant l’Ajuntament d’Esplugues. Si vols més informació sobre aquest Pla especulatiu i el procès judicial: http://nimutsnialagabia.org/




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada