dijous, 2 d’octubre del 2014

LA MALÀRIA AL LLOBREGAT

Ahir, 1 d’octubre, va tenir lloc la primera de les xerrades que contemplen les 2es Jornades d’Ecologia i Cooperació de Sant Feliu de Llobregat, amb el títol “La malària al Llobregat” a càrrec d’en Iago Vázquez, biòleg i president d’Àfrica Stop Malària, on va fer  una molt bona introducció de com es va formar el Delta del Llobregat, i un recorregut al llarg de la història dels canvis produïts en els tipus de cultius i la seva afectació en els assentaments humans. Tot això ho podreu veure a l’exposició que romandrà oberta de dilluns a divendres de 16 h. a 21 h. al Centre Cívic de Mas Lluí, fins el dia 24 d’octubre.



Posteriorment va fer una exposició de quan, com i per què es va escampar la malària al Delta, així com de l’evolució de les investigacions científiques fins que es va descobrir el seu origen i el seu tractament.
Per acabar va explicar breument el treball que desenvolupa Àfrica Stop Malària a països com Gàmbia i Senegal, i com s’autogestionen per aconseguir dur a terme els seus projectes. Si voleu més informació sobre aquesta associació consulteu el seu web: www.africastopmalaria.org


Finalment, es va fer un col·loqui-debat força interessant amb la participació del públic assistent on van sorgir temes com: Els interessos econòmics de les indústries farmacèutiques a l’hora de facilitar l’accés als medicaments als països menys desenvolupats o la manca de recursos en aquests països per tal d’evitar la propagació de malalties com l’ébola.

La propera xerrada serà el 8 d’octubre a les 19 h. a la Sala de Cultura de l’Ateneu sota el títol “Ni muts ni a la gàbia” a càrrec del grup de suport als encausats de la lluita contra el Pla Caufec. Un pla especulatiu que contempla la construcció de 600 vivendes d’alt standing i de luxe, dos gratacels de 105 metres d’alçada amb el seu parc empresarial, un hotel de 4 estrelles i el centre comercial més gran de la vessant nord de Barcelona.    

                                                               Us esperem a tots i totes!!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada