dijous, 9 d’octubre del 2014

NI MUTS NI A LA GÀBIA

Ahir, 8 d’octubre, sota el títol “Ni muts ni a la gàbia” va tindre lloc a la sala de l’Ateneu la segona de les xerrades previstes en el marc de les 2es Jornades d’Ecologia i Cooperació de Sant Feliu de Llobregat.
N'Arnau, un dels encausats en els dos processos penals oberts contra diversos veïns d’Esplugues per participar de manera festiva i no violenta en diverses manifestacions contra el Pla Caufec, va fer una breu exposició del que pretén aquest projecte especulatiu i les diferents línies de lluita que han seguit els moviments veïnals i socials des que es va iniciar l’oposició per aturar-ho al 1991.
Posteriorment, va explicar com estan les coses actualment tant a nivell administratiu com judicial i com “casualment” quan tot just es reactiva el Pla Caufec comencen els judicis contra aquestes 9 persones per uns fets ocorreguts fa 7 anys, on la fiscalia demana fins a 27 anys i 6 mesos de presó. Amb això l’administració pretén desmobilitzar, mitjançant la por, qualsevol besllum de resistència contra l’especulació d’aquest projecte.


També es va parlar de com s’ha organitzat la societat civil en un grup de suport als encausats i de la propera manifestació de caire festiu que serà el dia 18 d’octubre a les 17 h. a l’ajuntament d’Esplugues.
Si vols més informació: www.nimutsnialagabia.org
Després es va fer un col·loqui en el qual, entre d'altres temes, les persones assistents que són membres de la Coordinadora d'oposició al PGM a Sant Feliu van fer referència a aquest projecte especulatiu. Es va explicar que moltes entitats ciutadanes i Associacions de Veïns varem formar una Coordinadora contra aquest projecte que agredia espais protegits del Parc Natural de Collserola i com es va aconseguir parar-ho momentàniament.
Més endavant publicarem un històric de com van anar les coses i en quina situació ens trobem.


La propera xerrada serà el 15 d’octubre a les 19 h. a la Sala de Cultura de l’Ateneu sota el títol “Residus i conflictes socials: abocadors a Collserola i incineració”  a càrrec de la Coordinadora Catalana contra la Incineració de Residus a Cimenteres i CEPA-EdC.


Com sempre us hi esperem a tothom. LA INFORMACIÓ NO MATA, LA CONTAMINACIÓ SI..

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada